تناقض اظهارات سخنگوی دولت در خصوص ناتوانی ایران در تهیه واکسن کرونا

هرچند اظهارات ربیعی در خصوص دلایل ناکامی دولت در خرید واکسن کرونا، دارای یک تناقض ماهوی میباشد،اما موضع گیری سخنگوی دولت با اظهارنظر پیشین رئیس کل بانک مرکزی در خصوص موانع تحریمی آمریکا در خرید واکسن خارجی در تناقض است.

به گزارش تحریریه، علی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برخی اظهارات مطرح شده  درباره مشکلات عدم پیوستن به FATF برای خرید واکسن و نقل و انتقال پول گفت: در مورد واکسن قبلاً همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند اما در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی رو به رو بودیم.

به طور کلی نپیوستن به FATF و در لیست سیاه قرار گرفتن آثار خود را بر تراکنش‌های مالی و تامین مالی نشان داده است و حتی در مواقعی هم که تحریم مانع نمی‌شود متاسفانه FATF این بهانه را ایجاد می‌کند.

وی افزود: قبلا دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود و امیدواریم با راهگشایی که رهبر معظم انقلاب برای امکان بررسی مجدد در مجمع تشخیص مصلحت نظام فراهم کردند، بتوانیم در این زمینه جلساتی داشته باشیم و آنچه که به مصلحت کشور است را تأمین کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای خرید این واکسن و زمان آغاز واکسیناسیون کرونا گفت: خرید واکسن در هم جلسات ستاد کرونا و هم در جلسات هیات دولت در حال پیگیری است. مسوولان وزارت بهداشت در هماهنگی کامل با سایر دستگاه‌های مربوطه تمام تلاش خود را از همان ابتدا اقدامات لازم برای خرید واکسن را انجام می‌دهند.  

گفتنی است در اظهارات سخنگوی دولت به صورت همزمان به قوانین تحریمی اوفک در وزارت خزانه داری آمریکا  و قواعد FATF اشاره شده است. این نکته از این جهت حائز اهمیت است که در روزهای اخیر کارشناسان دلیل اصلی عدم انتقال ارز مروبوط به خرید واکسن کرونا را با تحریمهای آمریکا مرتبط دانسته اند. از سوی دیگر همتی در همین رابطه گفته بود درخصوص واکسن کرونا برخی نادانسته یا مغرضانه، سعی در تطهیر اقدامات غیر انسانی آمریکا در تحریم ایران را دارند. از آنجا که خرید واکسن کرونا (covax) باید از مسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد تاکنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا وضرورت اخذ مجوز اوفک، با مانع مواجه شده است.

وی خاطرنشان کرد: صندوق بین المللی پول با فشار و تهدید آمریکا و علیرغم اذعان به حق ایران و عدم وجود هیچ گونه مانع اقتصادی یا حقوقی، حتی جرات مطرح کردن وام بشر دوستانه ایران در هیئت مدیره صندوق را پیدا نکرد.

اما لازم به یادآوری است، علی مطهری، نماینده تهران در مجلس دهم، در حساب شخصی خود در توییتر نوشته بود: «به خاطر این که در لیست سیاه اف ای تی اف قرار داریم نتوانستیم پنجاه میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام باید پاسخگو باشد.»

قرارداد با سازمان بهداشت جهانی پابرجاست

این درحالی است که ربیعی در واکنش به این موضع مطهری گفته است: بخشی از علت این که به سرانجام نرسید واقعا ناشی از فشارهای تحریم و از طرف دیگر مشکلات انتقال پول بود. پولی که باید به سازمان بهداشت جهانی پرداخت می‌شد در انتقال آن مشکل ایجاد کردند. اما ما قراردادمان با سازمان بهداشتی پابرجا است. اخیرا هم تصمیم گرفتیم به هر ترتیبی که شده این خرید را حتی با ریسک پرداخت بالای پول انجام دهیم.

ربیعی ادامه داد: البته فقط به سازمان بهداشت جهانی اکتفا نکردیم و با شرکت‌های مختلف هم مذاکرات و تفاهماتی صورت گرفته است و حتی همکاران ما در وزارت بهداشت و بخش خصوصی که مجوز واردات دارند در این زمینه فراخوان دادند و در کنار آن تولیدات داخلی را دنبال می کنیم. در حال حاضر واکسن ساخت ستاد اجرایی به تست انسانی رسیده است.

پایان/

۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۲
کد خبر: 8124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =